Tetamu Kehormat ;)

Friday, 28 October 2011

segmen boy vs girl (tabiat lelaki)

ehem ehem...
test mike test mike... ahhhaaa
assalamualaikum w.b.t...
memula, cam besela ye...
sila senyum, baca bismillah, baru teruskan bacaan anda...

okeh, petang neh, puteri nak join satu segmen...

BOY vs GIRL
anjuran
|
|
|
v
&

ni plak banner nya :-


owh, sesuai gituu... bagai pinang dibelah 40... haha... 
KUNCI LOKER, sila jangan jeles... 

eh, back to the topic... 
ermm, segmen ni berkenaan dengan tabiat lelaki & perempuan...
sape yang nak bincang pasal tabiat perempuan, 
anda sebenarnya menyokong KHAI...
tapi, kalau ekau cakap pasal tabiat lelaki, 
itu maknonyo, ekau menyokong AYDAH... 
eh, betei ke idok aku cakap neh... ahhhaaa...

so, puteri nak bercakap tentang tabiat BURUK lelaki 
atau panggilan manjanya bak kata KHAI, 
boboboy....eh, silap... boboy laaa... 
isyyy, korang neh... hahaha

bagi puteri, tabiat BURUK boboy neh ade banyak... 
wahh, sentap si jejaka yang bace entri neh... hahaha

yang first sekali, yang paling tak suka, haa, yang ni haaa 

1) PAKAI SELUAR LONDEH

boboy, gegirl tak suka okeh... 
please take note..!! hahaha
tak payah nak ikot style sangatla boboy sayang oiii...
ni bukan macho tapi hancur... ahhaaa...
apela, sampai nampak underwear ke boxer tuh... 
adoiii... tak nak la boboy...
tak kemas la... huhuhu...


sila tutup mata anda semua..

2) PERASAN HENSEM

boboy neh kalau depan gegurl, 
mesti nak nampak hensem, macho...
berjalan dengan penuh bergaya, 
dengan lagaknya konon memiliki tubuh yang sasa, 
tenung gegurl, seolah-olah dialah lelaki melayu terakhir yang ada... hahahaha

paling tak boley blaaa, bile sesetengah boboy 
yang memiliki rambut ala-ala korea yang panjang sedepa tuh,
bila mamat yang tersebut lalu atau ternampak si dara, 
surela die akan betul-betulkan rambut...
tak selak rambut ke belakang pun, 
selak ke depan, tak pun ke tepi... hahaha
konon hensem la kan cam gituu... 
auuuwww... hahaha


neh pakwe aku... 
sape kacau aku karate... hahaha

3) SAMBIL LEWA/ACUH TAK ACUH

haaa, yang ni plak, 
aku anti betul dengan golongan neh... ahhaa...
boboy neh kan, kalau gegirl cakap sesuatu, 
kongsi cerita, boboy suke buat tak tau je kan...
lepastuh, bila gegirl tanya balik, 
boboy mula la blurrr, cam tak tau pape...
lepastuh nak suh gegirl ulang balik 
setiap patah perkataan... =.='

boboy neh suka buat sesuatu tu sambil lewa tau... 
gegirl tak suka la... 
konon gentleman la cam gitu... 
idok langsung la ye...
bukan gentleman dah kalau rupe itu tu boboy oiii... hahahaha

4) PEMALAS

boboy neh, 
memang terkenal dengan sikap pemalas kan... 
issyyy, gegirl tak suka la... hurmm...
first, boboy memang pemalas nak 
tolong orang masak kat dapur... 
padahal nak masak untuk die jugak...

lepastuh, boboy neh pemalas nak basuh pinggan kan... 
kalau angkat, letak kat sinki, 
boleh terima lagi...
neh, tinggal cam gitu je kat atas meja makan... 
nak basuh memang tak la kalau dah rupe itu...

boboy pun malas kan nak tolong lipat baju... 
padahal baju sendirik...
basuh pun malas, lipat lagila boboy malas en...
lepastuh, kalau nak carik baju, 
habes bersepah-sepah, berterabur...
penat je gegirl lipat tau...!!

kesian la kat gegirl dengan mak neh boboy oiii... 
cube jadik rajin sikit... hahaha

5) PENGOTOR

haaa, yang ni plak, boboy dahla malas basuh baju en...
jawabnya baju yang sama pakaila berulang kali kan... 
haaa, baik ngaku cepat...
kadang-kadang tuh, seluar dengan baju tu, 
seminggu pakai rotate-rotate je en en... hahaha...
haaa, kan dah malu sebab rahsia dah pecah...
tak payahla kome nak nutup muka tuh... 
dah pecah tembelang dah... hahaha

6) MASALAH BAU BADAN

boboy, boboy pakai deodorant tak neh...?? 
hah?? tak..??
hurmm, kalau deodorant untuk ketiak pun tak pakai, 
konpem la perfume pun tak pakai kan kan...
adoiii, boboy neh... 
ahla malas cukur BULU KETIAK, 
pastuh tak nak pakai deodorant plak tuh...
berbau la boboy... 
dahla boboy neh kuat berpeluh...
gegirl tak tahan tau tak dengan bau badan boboy neh... 
aiseyh man...


boboy cium sendirik bau ketiak boboy tuh... hahaha

7) RAMBUT TAK TERURUS

gegirl tak suka la boboy tak potong rambut... 
rimas tau tak...
tak yah la nak ikut style korea sangat...
 takkan sama nye...
diorang tuh, pandai jaga kekemasan diri... 
boboy tak pandai...
nampak selekeh tau tak boboy..
.rambutnya panjang, tak bersikat plak tu... 
konon sikat dengan tangan pun dah kemas... 
tak de nye boboy oiii...

dahla minyak rambut tak pakai... 
rambut boboy neh kering laa...
kalau syampu tak pe la, ni tak... 
busuk tau tak bau rambut tu...
please la boboy, please...


tak hensem la boboy kalau camneh...
 >.< "

8) BERLAGAK PANDAI

boboy neh asyik berlagak pandai je padahal tak tau papepun... hahaha
apela boboy neh.. gegirl geram la... 
kalau tak tau, cakap jela tak tau, boleh tak... hurmmm
konon takot ego jatuh, 
takot tak machola hapela...
eeeuuuwww, pleasela... hurrmmm
tak macho langsung... 
be yourself ok...
no need to be hypocritical... haha

9) PANDANG REMEH

boboy neh suka pandang remeh tentang sesuatu perkara tau...
eeeiii, gegirl tak suka la boboy... 
tolongla serius sikit boboy... pleasela...
gegirl tak suka bila gegirl serius, boboy main-main tau...
hahaha... so, tolong faham...!!

10) HISAP ROKOK

gegirl paling tak suka tau boboy yang isap rokok... 
busuk okeh...
bukan setakat nafas, nanti badan pun bau rokok... hurrrmmm
boboy nak gegirl mati cepat ek..??
yela, boboy dok hembus-hembus asap kat gegirl tuh...
boboy tau tak, orang yang sedut asap rokok, 
lebih cepat mati berbanding dengan orang yang isap rokok...
lagipun, boboy neh tak takot sakit ke...??
nanti kena sakit jantungla, kanser paru-paru la...
bahaya la boboy...
tolongla fikir...


konon lelaki sejati la kalau isap rokok ek..??
tak langsung...


bagi puteri, puteri suka lelaki yang 
jujur, ikhlas & berdisiplin..
ahhaaa, like my teeettttt tuuuutttt... ahhhaaa
sebab, lelaki yang jujur, dia takkan hipokrit dah...
lelaki yang ikhlas plak, dia takkan pentingkan ego dia...
yang berdisiplin plak, dia takla pemalas & pengotor... hahaha

ok, dah settle segmen neh...
sekarang, puteri nak ajak korang plak join segmen neh...
sila sila sila... hehehe

ape cer pihak lelaki...??
ok tak...??
hehehe...

take care...
okbai...

                                                                                                                                    wassalam...






6 comments:

:: Khai Artzfar :: said...

haha kelakar arh.trimas yer cik puteri sebab join segmen kiteorang.. just stu nk ckap,.. rambut yg takl terurus tu la comel mcm korean ahahahaa

PUTERI SALJU said...

haha... yeke...??
comel ke..?? huhuh...

aydah ahmad said...

hee . nice entry . ehhehe .
thanks sebb join segmen nih. . hehe .

khai : silelah jeles . hahhaa .

Ezreen Zainol said...

hahaha..mmg pun :')
tapi yang actor korea tu(My Girl),pakwe saya lah! :P
jangan kacau line taw!
(lawak je)

PUTERI SALJU said...

aydah : welcome...

khai : yess, sila jeles..

ezreen : eh, pakwe kite la... karate kang... hahaha

aydah ahmad said...

hahhaha . kelaka laa first time buat segmen cenggini ;p